Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Aktualitások

Pályaválasztási füzet 8. osztályos tanulóknak a 2020/2021-es tanévre

Hírek
37. MAGYAR SAJTÓFOTÓ kiállítás a Szent-Györgyiben

37. MAGYAR SAJTÓFOTÓ kiállítás a Szent-Györgyiben

2020.01.17
IDEGEN NYELVI NAP A KÓSBAN

IDEGEN NYELVI NAP A KÓSBAN

2020.01.16
December 20-án rendezte meg iskolánk az immár hagyománnyá vált idegen nyelvi napot a karácsony jegyében. Tanulóink tölthettek ki angol és német nyelvű feladatlapokat, keresztrejtvényeket, részt vehettek országismereti vetélkedőn, megmutathatták énektudásukat, számítógépes játékokkal ismerkedhettek meg, díszíthettek mézeskalácsot. Aki hozott saját bögrét, ingyen teát kapott. (Azért a többiek sem maradtak szomjan. ;-) ) Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát!
Szeresd a Pingvint!

Szeresd a Pingvint!

2020.01.16
Országos junior Linux rendszeradminisztrátori verseny a Trefortban! 2019.12.12-én iskolánk adott otthont immáron másodszor, a Szeresd a Pingvint! Junior Linux rendszeradminisztrátori verseny döntőjének. A szervezést a Szűcs Sándor Informatikai Alapítvány és az iskola informatikai munkaközössége vállalta magára. A kezdeményezés a Linux operációs rendszer népszerűsítése okán jött létre nem is alaptalanul, hiszen több mint 60 versenyző regisztrált az ország különböző részeiről a rendezvényre. Az egy hónappal korábban megrendezett selejtezőben elért eredmények alapján az első 10 diák kapott meghívást a döntőre. A budapesti, debreceni, hajdúszoboszlói, gödöllői diákok mellett nagy örömünkre egy békéscsabai diák is a döntőbe verekedte magát. Itt már tisztán gyakorlati feladatok megoldásában mérték össze tudásukat a versenyzők. A végső sorrendben két budapesti és egy gödöllői diák került fel a dobogóra. Mind a felkészítők mind a versenyzők részéről pozitív volt a visszajelzés, elmondásuk szerint abszolút HIÁNYPÓTLÓ a rendezvény, és mindenképp a folytatásra biztatták a szervezőket.
3. KEMÉNY FUTAM

3. KEMÉNY FUTAM

2020.01.10
Immár harmadjára rendeztük meg általános iskolásoknak a Kemény futamot, ami december 17-én volt iskolánkban a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. Kétegyházáról, Békésről, Békésszentandrásról és Békéscsaba iskoláiból érkeztek diákok hozzánk, hogy megmérkőzzenek egymással. Mi Keményesek lelkesen vártuk ezt a napot, amikor végre felvehettük az egyen pólónkat, hogy abban fogadhassuk a nyolcadikosokat.  Aznap korábban érkeztünk az iskolába, hisz kellett idő az előkészületekhez. Szendvics reggelit készítettünk, regisztrációhoz készülődtünk. Az ünnepre hangolódva csillagokat rejtettünk el a főépületben így később a csapatok azokat keresve körbejárták az iskolát. Vendégeinknek érkezéskor csapatonként eltérő színű karszalagot adtunk. A feladatok során a diákok megismerkedhettek műhelyeinkkel, ahol autószerelési gyakorlatokat végezhettek. Az oktató tanáraink is lelkesen fogadták az ide érkezőket. Miután a feladatokat ismertették, a diákok aktívan és érdeklődően elvégezték azt. A feladatok által megismerkedhettek a kerékcserével, izzócserével és a villamossági hálózattal. A nyolcadikosok szemében lehetett látni a csillogást, hogy érdekli őket, amit csinálnak. A műhelyen kívül az iskola épületében is végeztek el különböző feladatokat, itt kipróbálhatták a lövészetet és a különböző logisztikai feladatokat is. Kódfejtettek és megtudhatták azt is, hogy mit jelent a zéró tolerancia. Ezt követte az eredményhirdetés, ahol mindenki egy kis ajándékban részesült. A legjobbnak járó díjat a Királyok csapata vitte el. Ez a nap remek baráti hangulatban telt el. Kertmegi Bence és Kondacs Roland 10.A osztályos tanulók
ADJ EGY TIPPET-VIGYÉL EGY KÖNYVET A KÓSBAN

ADJ EGY TIPPET-VIGYÉL EGY KÖNYVET A KÓSBAN

2020.01.08
Iskolánk csatlakozott a Rendőrség által a  biztonságos internethasználat jegyében meghirdetett akcióhoz.Hamarosan tájokoztatást adunk a részletekről is. Addig gyűjtsétek a tippeket és a könyveket!
Keményes karácsony

Keményes karácsony

2020.01.07
A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában 2019. december 19-én tartották a már szokásosnak mondható Karácsonyi ünnepséget az intézmény diákjainak és dolgozóinak együttműködésével, illetve a Kemény Gitárklub zenei kíséretével. Elsőként a Kemény Gitárklub kezdő csoportja mutatkozott be a Kiskarácsony és a Mennyből az angyal című számokkal. Birtalan Ferenc versének egy részletével köszöntötte az iskola tanulóit, tanárait Szurgent Kimberli 12.C osztályos tanuló. Ezt követte a Halleluja Óvári Attila tanár úr előadásában, illetve a Szent karácsony éjjelt Mucsi Péterné énekelte el. A következőkben a 9.B osztály két tanulója, Lengyel Szamira és Balogh Dávid Rudolf ma is aktuális Örkény szövegeket olvastak fel a Nagy karácsonyi ajándékvásárból, majd a 10. B osztály tanulói Andersen: Tizenketten a postakocsin című meséjét jelenítették meg. Felkészülésüket osztályfőnökük, Ádám Szilvia tanárnő segítette. Borgula Botond Bendegúz 9. A osztályos tanuló inaktelki legényest táncolt, majd a 10.A osztály előadása következett, Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regényéből mutattak be egy átdolgozott részletet osztályfőnökük, Horváthné Szalai Angelika tanárnő segítségével, illetve az osztály egyik tanulója, Resetár Zsombor és társai néptáncoltak. Kovács Dániel és Lenhard Zsuzsanna (egykori Keményes diák,) a Social Dance Project két tánctanára, egy bachata-, majd egy salsa –improvizációt mutattak be. Végül szokásos módon a pedagógusok műsora zárta az ünnepséget, Zorán: Egészen egyszerű dal című nótáját énekelték el, illetve az elmaradhatatlan Szilvásgombócot Presser Gábortól.
SZÍV-LÉLEK-ÜNNEP – Szent-Györgyis tanulók az Ápolási Osztályon fekvő betegeknél

SZÍV-LÉLEK-ÜNNEP – Szent-Györgyis tanulók az Ápolási Osztályon fekvő betegeknél

2020.01.06
Sosem szerettem kérkedni azzal, ha adományt adok vagy adunk a gyerekekkel. Mégis fontosnak tartom, hogy néhány gondolatban megemlítsem a mai nap történéseit. Hirtelen ötlettől vezérelve adománygyűjtést indítottunk az egészségügyi szakmacsoport diákjaival, szakoktatókkal. Célunk a békéscsabai kórház Ápolási osztályán fekvő betegek, gondozottak számára jó érzéseket adni, egy kézfogást, törődést, néhány olyan pillanatot szerezvén, amely segíti őket a mindennapok nehézségeinek elviselésében. A jelentkező diákok 1-1 idős mellé ültek régi történeteket elevenítettek fel, verset olvastak vagy együtt sztoriztak a régi karácsonyok hangulatáról. Az ilyen történetek a fiatal számára érdekes az idős számára megelevenedő örömérzéseket jelentettek. Egyszerű, apró ajándékkal kedveskedtünk a betegeknek és az ott dolgozóknak. Amit mi kaptunk, az több volt, lelki feltöltődés, hogy szeretetet, örömet nyújthattunk,tekinteteket kaptunk mely szavak nélkül is mindent elmondtak. „Jó dolog a sok ajándék, de figyeld a szemeket, meglátod, a legnagyobb kincs az őszinte szeretet.”                                                      (K. László Szilvia) Szujó Éva, BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Könyvtáros vetélkedőn vettek részt a Szent-Györgyis tanulók

Könyvtáros vetélkedőn vettek részt a Szent-Györgyis tanulók

2020.01.06
A Békés Megyei Könyvtár a Nemzetiségek Napja 2019 rendezvény alkalmából Könyvkereső játékra invitálta a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma 11/G osztályát. A helyszínen kapott rövid leírás alapján kellett megkeresni a megadott könyvet, CD-t vagy DVD-t. A kereséshez könyvtári katalógust és internetet is igénybe vehettek. A cél természetesen az volt, hogy a diákok játékosan ismerkedjenek a könyvtárral, és így majd a későbbiekben önállóan is megtaláljanak olyan dokumentumokat, amelyeket szeretnének kikölcsönözni. A jó hangulatú és sikeres játék után lehetőség nyílt egy közös puzzle kirakására is. Köszönjük a meghívást és a lehetőséget Lukoviczky Annának!
Szent-Györgyis tanulmányi kirándulás az OORI-ben

Szent-Györgyis tanulmányi kirándulás az OORI-ben

2020.01.06
2019. 12. 17 - én tanulmányi kiránduláson vettünk részt Budapesten, a BSZC Szent - Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma két osztályával, a 14. évfolyamos gyakorló ápoló és gyakorló gyermekápolókkal és a 15. évfolyam ápolóival. Először az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe mentünk, ahol szeretetteljes fogadtatásban volt részünk. Betekintést nyerhettünk az intézmény életébe-, látogatást tettünk például az Agysérültek Rehabilitációs Osztály, Korai Részlegén (Kóma Centrum). Néhány Központi Betegellátó Egységet is megnézhettünk, ilyen volt a Központi Hidroterápia, Központi Sportterápia, Központi Ergoterápia. Ezután a Magyar Nemzeti Múzeum látogatása következett, ahol a magyar történelem tárgyi emlékeit szemlélhettük meg. Végezetül következett a várva várt Budapesti Karácsonyi Vásár, ahol kézműves termékekkel, gasztro standokkal, látványos 3D fényfestéssel idézték a karácsony meghitt hangulatát. Az egész napos kirándulás során számos élménnyel gazdagodtunk.      
Kovács Gábor Emléktorna a Keményben

Kovács Gábor Emléktorna a Keményben

2020.01.02
2019.12.20-án került megrendezésre a Kovács Gábor Emléktorna a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. A röplabda csapatok létszáma az elmúlt évekhez hasonlóan igen magas volt, így a rendezvény színvonalára idén sem lehetett panasz. A tizenöt csapat egyenes kieséses rendszerben mérettette meg magát. A szoros játszmák végén a harmadik helyezést érte el a 12.B, a második helyezést pedig a 11.A csapata. Az előkelő első helyezés díját az 5/13/1 osztály röplabdásai nyerték meg. A versenyző és szervező tanároknak és diákoknak szeretettel gratulálunk! Szervező és levezető testnevelők: Bulik Gergő és Brlázs-Iványi Beáta
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015