Sepsiszentgyörgy adott otthont a BSZC „ACCESS to VET” Erasmus+ projektjének

2018.07.17. - 13:49

2018 júniusában a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség fogadta az ACCESS to VET – with Competence Development and Skills Recognition (A szakképzés elérése – kompetenciafejlesztéssel és tudásbeszámítással) című Erasmus+ Szakképzési Stratégiai Partnerségek projekt harmadik nemzetközi találkozójának ír, magyar, olasz, spanyol és román résztvevőit.

A találkozó első munkanapján először Kelemen Tibor, az ügynökség igazgatója, valamint Vidovenyecz Éva, a Békés Megyei Kormányhivatal, mint projekt koordinátor intézmény munkatársa köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a projekt előrehaladásáról esett szó, illetve a június végén esedékessé váló időközi beszámolóról, melyet a Tempus Közalapítvány számára kell benyújtani a kétéves projekt félidejében. Kiemelésre került, a projekt fontos célja, hogy a jellemzően a munkaerő-piacon elhelyezkedni nem tudó, alacsony iskolai végzettségű, illetve elavult szakma ismeretekkel rendelkező felnőttek sikeres képzését, majd munkába állását segítse a transzverzális kompetenciákat fejlesztő, már bevált módszerek összegyűjtésével és kipróbálásával, valamint a non-formális tanulás útján szerzett ismeretek beszámítási lehetőségeinek számbavételével és kipróbálásával.

 A résztvevők ezt követően látogatást tettek az Eurocenter Amőba Oktatási Központba, ahol Berecki Kinga igazgató asszony mutatta be az intézmény működését. A központ a felnőttek képzését célozza, ezen belül pedig többek között az IKT és idegen nyelvi kompetenciák fejlesztésére kínál kurzusokat.

A nap a projektben résztvevő partnerek szakmai beszámolóival folytatódott, majd ismét egy oktatási intézmény meglátogatása következett. Az AJOFM Covasna Képző Központ ingyenes (át)képzéseket szervez azon munkanélküliek számára, akik ezáltal sikeresen el tudnak helyezkedni a munka világában.

A találkozó következő programját a Vöröskereszt Kovászna megyei kirendeltségének vezetője, Papp Adolf által tartott előadás adta az általuk szervezett otthoni és kórházi betegápolási képzések elemeiről.

A napot Gloria JIMENE, Granadai Kereskedelmi Kamara munkatársának beszámolója zárta a legutóbbi, spanyol  projekt találkozó értékelésével kapcsolatosan.

A találkozó második munkanapján folytatódott a projekt előrehaladásáról szóló beszámoló a helyi munkaerő-elhelyező ügynökség részéről, majd a következő napirendi pont a projekt hatásának mérésére kidolgozandó szempontrendszer megvitatása volt.

Ezen a napon sem maradt el a szakmai látogatás.  A résztvevők az Afacov Consulting Group Kft.-nél tett látogatás alkalmával, Constantin Gheorghinca vezetésével megismerték a cég működését, valamint gyakorlatukat a non-formális tanulás útján szerzett ismeretek értékelésére és igazolási módjára.

A projekt negyedik találkozója 2018 októberében a szicíliai Barcellona Pozzo di Gotto településen lesz, ahol az „A Rocca" Művészeti és Kulturális Szervezet fogadja a projekt megvalósításában részt vevő intézményeket. 

vissza
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015