Befektetés a jövőbe

’56-os emlékműsor a Keményben

Skultétiné Barna Anita igazgatónő köszöntő-megnyitó beszéde után az emlékműsorban szereplő Mihályfiné Laczkó Mónika tanárnő és diákok vonultak be a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának tornatermébe egy dal kíséretében hogy az 62 évvel ezelőtti forradalomról és azt követő eseményekről megemlékezzenek.

Rövid történelmi bevezető után bevonult a többi szereplő is, transzparensekkel, jelszavakat skandálva. Dalok, versek, történelmi események felidézése követte egymást. A forradalom leverését követő megtorlást elszenvedő fiatalok, családok keserűségét lassú csárdás tánccal jelképezték. A táncot előadta Bereczki Andrea és Ágoston István.

„Piros a vér a pesti utcán. Eső esik és elveri,...” Az irodalmi megemlékezés végén egy-egy gyertyát gyújtottak a szereplők a Békés megyei áldozatok emlékére. Ezalatt Bucsi Anita a Két lépés a pokolba című darabot játszotta el zongorán. A többi zenei produkcióban a Kemény Gitárklub kíséretével László Fanni és Mihályfiné Laczkó Mónika tanárnő énekeltek.

Köszönjük tanárnőnek a műsor összeállítását, szerkesztését, és betanítását, a 10.A és 11.B osztályok tanulóinak szereplését, valamint a Kemény Gitárklub közreműködését. Mindenki számára emlékezetes marad a műsor.