Befektetés a jövőbe

Üzemlátogatások

A BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola Nevelési programja tartalmazza a szakmai kirándulásokat, üzemlátogatásokat. Ezt a feladatot teljesítette nemrégiben az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoportja – oktatójuk Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba - amikor is ellátogatott a francia tulajdonú Bonduelle Kft. békéscsabai üzemébe. Kirándulásuk alkalmával betekintést nyerhettek a gyártási folyamatokba és végig követhették a kukorica útját az üzembe érkezéstől egészen a konzervdobozba kerülésig. Legtöbbet a gyártásközi minősítő laborokban időztek, ahol is leendő szakmájukhoz kaptak hasznos információkat.

Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ugyan ez a lelkes csapat „járt utána” eme teóriának. Történt ugyanis, hogy nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában jártak, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas "tárlatvezetést" tartott számukra.