A tavalyi évhez hasonlóan kollégiumunk idén is két csapattal vett részt a 2019. október 24-én a 23. Csabai Kolbászfesztiválon. A kollégista fiúk és lányok külön csapatban indultak és jó hangulatban várták a megmérettetést. Mindenki kivette a részét a munkából, felváltva darabolták és darálták a húst a diákok. A fűszerezéshez, az eszközök biztosításához kellett csupán a felnőtt segítség. A munkafolyamatokat Rotics József kollégiumvezető úr irányította. A vékony, sütnivaló kolbászokhoz hagyományos fűszereket használtunk: sót, piros csemege paprikát, piros erős paprikát, fokhagymát, köménymagot, és kevés borsot. A két csapat kolbásza az eltérő fűszerezés miatt színében és ízében is más volt.
Összesen körülbelül 15 szál kolbász lett. A 10 kg hús elég volt arra, hogy a kolbászkészítés során kedvet kapjanak ahhoz, hogy otthon is jobban bekapcsolódjanak majd a munkába. Bár végül zsűrizésre nem adtunk be kész terméket, az üres sültes tálak igazolták, hogy finom lett.
Varga Sándorné