Az „Irány Európa! Kerisek szakmai gyakorlata és tapasztalatszerzése külföldön” pályázat keretében Bozsó Gergő, Szilágyi Dániel 2/10/6 és Lukács Noel 3/11/6 osztályos szakács, Képíró Gergő, Szabó Ákos 2/14/B, és Nagy Roland 1/13/B osztályos vendéglátásszervező tanulók képviselték iskolánkat Máltán.Az egy hónapos szakmai gyakorlat során a csoport tagjai szállodai (The Diplomat Hotel, DB Seabank Hotel) üzemi konyháin dolgoztak. Átfogó képet kaptak egy nagyüzemi konyha mindennapi működéséről, a munkaszervezési folyamatokról, részt vettek a menüsorok összeállításában. Feladatuk volt a konyhai előkészítő műveletek megvalósítása, az ételkészítés, ételkiadás.A szakmai munka mellett kulturális programokra is volt lehetőség, melynek során diákjaink megismerhették Málta nevezetességeit. A hónap hasznosan telt el, hiszen a szakma gyakorlása mellett betekintést nyertek a máltai kultúra világába, szakmai szókincsük gyarapodott, sikerrel kommunikáltak angol nyelven a munkahelyeken és a hétköznapi szituációkban is.Ezúton is köszönjük, hogy jó hírét vitték iskolánknak!