Hírek
Szabad a vers!

Szabad a vers!

2018.04.11 - 12:34
Vízműsök a Vasúttörténeti Parkban

Vízműsök a Vasúttörténeti Parkban

2018.04.11 - 11:53
Iskolánk 2018 tavaszán ismételten meghívást kapott a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahova idén a 9. osztályos diákok látogathattak el. A nyílt nap alkalmával a vasút iránt érdeklődő tanulóink Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumát látogathatták meg, hajtányozhattak, felülhettek a kerti vasútra, amely körbevezette őket a park fontosabb részein. Az április 4-ei alkalom azért is volt jelentős, hiszen a MÁV-csoport újból kreatív és sokszínű programokkal várta az odalátogatókat, amelynek ezúttal a „Modern technikák a MÁV-nál” elnevezést adták. Diákjainkat szemmel láthatóan elvarázsolta a miliő, amely reméljük, hogy eredményesebbé teszi mind jövőbeli tanulmányaikat, mind későbbi karrierjüket.
Idegen nyelvi vers- és prózamondó verseny a Széchenyiben

Idegen nyelvi vers- és prózamondó verseny a Széchenyiben

2018.04.11 - 11:51
A Békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában a Nyelvi hét egyik programja az idegen nyelvű vers- és prózamondó verseny volt. Ebben az évben az I. helyen Bene Brigitta (10.E) végzett, a II. helyezett Puskás Tímea (9.EKNY) és a III. helyen Turi Bíborka (9.EKNY). A verseny fődíját az MNB Békés megyei igazgatója, Varga Imre László ajánlotta fel.
Szintvizsgáztak a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelők

Szintvizsgáztak a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelők

2018.04.11 - 11:47
Április 10-én a Trefort tagiskola 9. évfolyamos központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő diákjai szintvizsgáztak. A 12 főből álló csoportnak egy összetett csőkötési feladatot kellett elkészíteni többféle anyag felhasználásával: polipropilén cső, horganyzott acélcső és félkemény rézcső, amelyekhez különböző könyök és T-idomokat is használniuk kellett. Az acélcsőre menetet kellett vágniuk, a rézcső szakasznál pedig lágyforrasztott kötést kellett alkalmazni. A polipropilén csövet pedig a megfelelő idomokkal rögzítették a helyére. Az elkészült csőhálózatokat 4 bar nyomás alatt kellett nyomás próbázni. A vizsgafeladatot mindenki sikeresen teljesítette, nagyon szép átlaggal zárult a mai szintvizsga nap.
Trefortos siker a Területi Elsősegélynyújtó Versenyen

Trefortos siker a Területi Elsősegélynyújtó Versenyen

2018.04.10 - 13:39
2018. április 09-én iskolánk tanulói részt vettek a Területi Elsősegélynyújtó Versenyen. Az öt fős csapat tagjai a 10/A osztályból kerültek ki: Avasán Norman Lionel, Kovács Barnabás Nándor, Kárpáti Máté, Makovei Miron, Simon Máté. A felkészítő tanár Szilágyiné Palaticki Beáta tanárnő volt. A feladatok elméleti és gyakorlati részből álltak. A vöröskeresztes totó és az elsősegélynyújtás elmélet felmérése után, négy kárhelyen bizonyíthatták rátermettségüket a diákok. Többek között áramütés, újra élesztés, égési sérülés, vadászbaleset során lőtt mellkas sérülés, koponyacsonttörés, nyílt végtagtörés, továbbá, szénmonoxid mérgezést szenvedett balesetes kimentése és ellátása volt a feladat. A diákok jól vették az akadályokat, a komplex megmérettetés során második helyezést értek el. Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő munkáját is köszönjük!
A Vasúttörténeti Parkban jártak a Trefort diákjai 

A Vasúttörténeti Parkban jártak a Trefort diákjai 

2018.04.10 - 12:40
Április 4–én a Trefort iskola diákjai részt vehettek Budapesten, a MÁV által rendezett Vasútkiállításon, melyet a Vasúttörténeti Parkban rendeztek meg.   A tanulók sokrétű program segítségével láthattak bele a MÁV életébe.  Felülhettek például a kerti vonatra, a hajtányt is kipróbálhatták, emellett szimulátoron tapasztalhatták   meg, milyen a vasúti forgalmat irányítani és vonatot vezetni. A tanulók ismeretet szerezhettek pályarendezésből, informatikából, beruházásból és még sok minden másból.  Izgalmas kvízek, makettek és régi vonatok is várták az érdeklődőket.  Résztvevő osztályok: 9/B, 10/B, 1/13/5, 2/14/6  Balázs Roxána beszámolója
Két Trefortos diák is bejutott az OSZKTV országos döntőjébe

Két Trefortos diák is bejutott az OSZKTV országos döntőjébe

2018.04.10 - 12:37
Az Országos Szakközépiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe idén Nemes Szabolcs és Tóth Csaba Sándor jutottak be iskolánkból. Mindketten a reál kategóriában mérettetnek majd meg az április 21-i döntőben Balatonbogláron. Felkészítő tanáraik: Nagy Edit, Ádám Zsolt és Gulyás János A felkészítők munkáját köszönjük, a diákoknak sok sikert kívánunk!
Országos döntőben a Trefort autószerelő tanulója

Országos döntőben a Trefort autószerelő tanulója

2018.04.10 - 12:35
Galambos Ákos, a Trefort tagiskola 2/14/5-ös autószerelő osztályának végzős tanulója Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott és összetettben 6. helyezést ért el. A verseny Budapesten rendezett írásbeli selejtezőjében 159 induló közül az első 15 között jutott tovább a szintén budapesti, immáron szóbeli elődöntőjébe. Onnan 9.-ként került a kecskeméti Gáspár András Szakgimnáziumban szervezett gyakorlati feladatokat tartalmazó döntőjébe elméleti felkészítő tanárának, Unyatyinszki Csaba tanár úrnak legnagyobb örömére. Ott három helyezést javítva érte el a fent említett nagyszerű eredményt, amely megszerzéséhez nagyban hozzájárult gyakorlati felkészítője, Kiss Péter tanár úr is. Ákos, a versenyen elért pontszámainak köszönhetően mentesül a komplex szakmai vizsga összes feladatának letétele alól, melyek így jelesre lesznek elismerve számára. Fontos megemlíteni, hogy Ákos egy kéttannyelvű gyomaendrődi gimnáziumban (Szent Gellért Katolikus Gimnázium) szerzett érettségit és a szakmával először a Trefortban találkozott. Ákosnak gratulálunk, a felkészítő tanárok munkáját pedig köszönjük! Unyatyinszki Csaba beszámolója
Hegesztő szintvizsga a Trefortban

Hegesztő szintvizsga a Trefortban

2018.04.10 - 12:32
A két éves képzésben tanuló diákjainknak a szintvizsgán, első feladatként egy fedél lemezt kellett kézi forgácsolási eljárásokkal elkészíteni. A készítés folyamán előírás volt a méretek folyamatos és precíz ellenőrzése. A második feladatban elsősegélynyújtási ismereteikről kellett számot adniuk. Egy áram ütött sérült ellátását kellett bemutatni. Harmadik, egyben záró feladatuk egy hegesztési varratot kellett elkészíteni. Két szénacél lemezt kellett fűzővarrattal össze rögzíteni. Természetesen ennél a feladatnál is fontos volt a méretek ellenőrzése.A tanulók a rájuk bízott feladatot sikeresen teljesítették, mindannyian kaptak szintvizsga igazolást.
Digitális jólét program a Nemesben

Digitális jólét program a Nemesben

2018.04.10 - 12:27
További képek az Békéscsabai SZC facebook oldalán

"LÉLEKMOZGATÁS" A KÓSBAN

2018.04.09 - 15:05
Iskolánk csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által életre hívott Lélekmozgató programhoz. A Magyar Parasport Hete alatt osztályok közötti vetélkedőket, érzékenyítő órákat, előadásokat, parasportnapot rendeztünk tanulóinknak és dolgozóinknak. Ennek keretében az egyik feladatra (Fantázia - "művészeti alkotás" készítése parasport témában) álmodta és valósította meg művét Turai Róbert 4/12 osztályos tanuló. Az iskolai rendezvények hatására alkotását felajánlott a Magyar Paralimpiai Bizottság számára, akik örömmel fogadták a felajánlást. Az ünnepélyes átadásra 2018. április 5-én került sor iskolánkban. Szánduné Ujszigeti Gabriella, iskolánk igazgatónője köszöntötte a megjelenteket, majd Vlcskó Pál a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese beszélt a Magyar Parasport Napja és a Lélekmozgató program jelentőségéről. A Magyar Paralimpiai Bizottság részéről Vas Anna, az MNP2018 - Lélekmozgató program koordinátora és Csuri Ferenc, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportmunkatársa, egykori parasportoló érkezett iskolánkba. Egy rövid előadáson keresztül bemutatták a bizottság munkáját, és beszámoltak az országos mozgalom sikeréről. Ezután került sor az ünnepélyes átadásra. Turai Róbert rövid beszédében elmondta: "Nagyon megérintett a parasportolók lelki ereje, emberi tartása és hite, ahogy képesek legyőzni a testüket, és nagyszerű eredményekkel bizonyítani, hogy nincs lehetetlen, minden akadályt le lehet győzni. Szeretném, ha én is ekkora belső tűzzel és erővel rendelkeznék. Ezért készítettem ezt a munkát, amit nagy szeretettel és tisztelettel ajánlok föl a Magyar Paralimpiai Bizottságnak." Köszönjük, hogy részesei lehettünk ezeknek a lélekemelő pillanatoknak! Köszönjük a Tanulók aktivitását, a Szülők támogatását! Köszönjük Vendégeinknek az előadásokat, bemutatókat! Köszönjük az iskola vezetésének, hogy iskolánk is csatlakozhatott a Lélekmozgató programhoz! Remélem, jövőre is hasonló sikerrel rendezhetjük meg a Magyar Parasport Napját iskolánkban!
Diáknapok a Keményben

Diáknapok a Keményben

2018.04.09 - 12:03
A tavaszi szünetet megelőző két nap diákok programjaitól volt hangos a Keményben. Március 27-én kedd délutántól két csapat, a Lifezoom és a SoundforHealth tagjai versengtek egymással a Garára való kijutás jogáért. A két jelölt: Márki-Kira Dávid 10.C és Szivák Milán 10.B osztályos tanulók. Sportversenyek, röpi és foci, darts, csocsóverseny, autófestés, zenei vetélkedés és bőséges büfé volt az első napon. Szerda reggel mind a két csapat tagjai már kora reggel vidám hangulattal, ébresztő zenével, süteményekkel és teával, üdítővel várták és látták el iskolánk diákjait és tanárait. Ezen a tanítás nélküli munkanapon a két csapat tagjai megmozgattak diákot és tanárt egyaránt. Ügyesen együttműködtek a stábtagok, ezt bizonyíthatták a kampánycsapdánál is. Az „elrabolt” két jelöltet különféle feladatokat teljesítve válthatták ki.A nap folyamán a tornateremben lehetett kosárlabdázni, focizni, valamint táncbemutatókat láthattak az érdeklődők. A folyosón csocsó-, pingpong-, darts- és szkanderbajnokság várta őket. Az iskola udvarán a már hagyományosnak mondható autó- és motoros bemutatók mellett volt kamionhúzó és gumihajító verseny is. Az udvaron vidám tanár-diák kvízjáték volt vízibombával jutalmazva. A benti programok közül egy kis ízelítő: Mr. és Mrs., szabadulószoba, gyilkossági nyomozás, Just Dance verseny, Xbox (Fifa-bajnokság), Twister, filmnézés, zenepárbaj és különböző csapatjátékok. 11 órától a két jelölt és stábja bemutatkozhatott kampánybeszéddel, bemutatkozó filmmel, tojásos kvízzel. Az, hogy végül ki képviselheti iskolánkat ősszel a Garabonciás Napokon, többkörös titkos szavazással dőlt el: kis különbséggel Szivák Milán alakíthat majd stábot magának. Gratulálunk neki és minden résztvevőnek a sikeres programokért!
Aerobik versenyen győzött a Széchenyi tanulója

Aerobik versenyen győzött a Széchenyi tanulója

2018.04.09 - 11:40
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója, Molnár Petra (9.E) aerobik egyéni verseny ifjúsági kategóriájában lett első helyezett a Dobozi Szabadidős és Mozgáskultúra KHSE által szervezett program keretében. A versenyzőknek a koreográfiákat egyénileg kellett összeállítaniuk a versenyszabályzatnak megfelelően. Sziromi Katalin volt a főbíró, két egykori tanítványát kérte fel a művészi hatás- és technikai bírói feladatok ellátására.
Közlekedésbiztonsági kupa megyei döntő

Közlekedésbiztonsági kupa megyei döntő

2018.04.06 - 12:17
Két héttel ezelőtt beszámoltunk a városi verseny eredményeiről, most pedig a 2018. március 16-án, pénteken Orosházán megrendezett döntőről. A megyei kupán két vízműs indult kerékpáros és segédmotor-kerékpáros kategóriában. Elsőként KRESZ tesztet töltöttek ki a fiatalok, majd következett a nagyon izgalmas ügyességi vetélkedő. A kerékpáros versenyzőnek szűkre szabott bójasoron kellett áthaladnia vagy szlalomoznia. Ezeket a feladatokat akkor lehetett hiba nélkül teljesíteni, ha nagyon lassan tud a versenyző tekerni. Ugyanakkor gyorsnak is kellett lenni, hiszen volt szintidő, amely túllépése esetén hibapont járt. A segédmotoros feladata sem volt könnyebb, robogóval kellett kis ívekben haladni és a bóják felborítása nélkül végigjutni a pályán. Az érdekes és színvonalas ügyességi feladatok után gyors pontszámítás következett. Az eredmény pedig a következő lett: Lipták Tamás József (11. B) segédmotor-kerékpáros kategóriában II. helyezés és András Maxim Benjámin (10. B) kerékpáros kategóriában IV. helyezés. Sajnos most diákjaink nem jutottak tovább az országos döntőbe, de jövőre ezzel a versenytapasztalattal gazdagabban minden bizonnyal sikerülni fog. Gratulálunk! Szép volt fiúk! Tóth-Nagy Terézia beszámolója
Kupákkal tértünk haza a Honvédelmi Sportszövetség versenyéről

Kupákkal tértünk haza a Honvédelmi Sportszövetség versenyéről

2018.04.06 - 12:15
Március 9-én rendezte meg a Honvédelmi Sportszövetség a Légfegyveres Lövész Kupa Országos Döntőjét a Budapesti Olimpiai Központban. Az elmúlt évhez hasonlóan a Kemény Gábor csapata ismét kiharcolta a döntőn való részvételt, ahol dr. Nébald György olimpiai bajnok, a HSSZ elnökének megbízottja adta át a háziversenyben legjobb eredményt elért tanulóinak a megérdemelt elismeréseket. Az iskolát egy férfi és egy női csapat képviselte. Mindkét csapatunk 10-15 körrel jobb eredményt ért el a korábbiakhoz képest, ami egyértelmű fejlődés és biztató a jövőre nézve. Felkészülésünket az influenzajárvány és több külföldi tanulmányút „nehezítette”, így női csapatunkat egy „idegenlégiós” erősítette. Ezúttal is köszönjük Szabó Fruzsina SZEGYA-s tanuló (felkészítője Novák István) segítségét. Kristofóri Zoltán belügyi rendészeti ismeretek tanár
Keris aranyérem a megyei versenyen

Keris aranyérem a megyei versenyen

2018.04.06 - 12:09
A Mezei futás Diákolimpia Békés megyei fordulóját 2018. április 5-én Orosházán, a Bogárzói lóversenypályán rendezték. Zahorán Adrienn, a Zwack tagiskola 10/C osztály turisztika szervező, értékesítő tanulója a VI. korcsoportban egyéni 1. helyezést ért el, ezzel továbbjutott az országos versenyre. Felkészítő tanár: Döge Sándor Gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez, és sok sikert kívánunk az országos döntőhöz! 
Fogadós szintvizsga a Keriben

Fogadós szintvizsga a Keriben

2018.04.06 - 10:27
A Zwack tagiskolában is megkezdődtek a 2017/18-as tanév szintvizsgái, melyek sikeres teljesítése után a tanulók tanulószerződést köthetnek a gyakorlati képzőhelyekkel a nyári gyakorlatra, ill. a duális képzés további szakaszára. A sort 2018. április 5-én a 9/2 osztály fogadós csoportja kezdte. A diákok négyféle tétel közül húzhattak és készítették el vizsgafeladatukat: fejes saláta és hagymás törtburgonya; paradicsomsaláta és tócsni; uborkasaláta és burgonyaropogós; tarhonyaleves és kelvirág csőben sütve. A diákokat a vizsgára felkészítette: Csete Erzsébet A vizsgán a tanulók kiemelkedően jól teljesítettek. Gratulálunk a sikeres szintvizsgához!
A Széchenyi a 2. helyen áll a legeredményesebb szakgimnáziumi országos rangsorban

A Széchenyi a 2. helyen áll a legeredményesebb szakgimnáziumi országos rangsorban

2018.04.06 - 08:09
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredménye alapján a legeredményesebb szakgimnáziumi rangsorban a 2. helyen végzett. Az intézmény 4 tanulója jutott be az országos döntőbe, amelyet Kecskeméten rendeztek meg 2018. március 29-én. A 9. évfolyamon Nagy Ádám (9.E) a 4. helyen végzett, felkészítő tanára Endrődi Mónika; Németh Regina (9.FKNY) 6. helyezést ért el, felkészítő tanára Matyuska Ferenc. A 11. évfolyamon Molnár István (11.D) az 5., felkészítő tanára Schédl Ilona, Varjú Dániel (11.F) a 10. helyen végzett az országos döntőn, felkészítő tanára Égi József és Schédl Ilona.
Szent-Györgyis tanulók az Országos Tudományos Diákkonferencián

Szent-Györgyis tanulók az Országos Tudományos Diákkonferencián

2018.04.05 - 10:58
A 2017/18-as tanévben Vácott rendezték meg a XXI. Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferenciát. A konferencián való részvételt megelőzte egy pályamunka,melynek témáját a szervező iskola által megjelölt témakörök közül a pályázó diák választotta ki. Komoly kutatás és feldolgozás, majd az előírt keretek között történő beküldés a fontosabb lépései az előválogatónak. Ebben a tanévben 78 pályamunka érkezett a váci központba. Meghallgatásra a legjobb 30 munkát hívták be. Nagy örömünkre iskolánkból 3 diák anyagát méltónak találták arra, hogy a konferencián előadja, bemutassa dolgozatát. Név szerint Csatlós Boglárka, Háló Kornélia, Orosz Nikolett. A zsűri a szubjektivitás mellett, több szempont alapján értékelte a prezentált anyagokat, majd az első 5 helyezettet jutalmazta. A versenyen résztvevő tanulóink közül Háló Kornélia munkáját 4. hellyel jutalmazták! Ugyan a többiek munkája nem került díjazásra, de méltán büszkék lehetünk szorgalmukra és helytállásukra!
Kerisek a városi Mezei futóversenyen

Kerisek a városi Mezei futóversenyen

2018.04.04 - 14:22
A Mezei futás Diákolimpia békéscsabai városi fordulója 2018. március 28-án Békéscsabán, a Tünde utcai atlétika pályán került megrendezésre. A Zwack tagiskola tanulói az V. és a VI. korcsoportban versenyeztek. A lányoknak fiúknak 3.000 métert kellett teljesíteniük.Nagyon szoros versenyben a következő eredményeket érték el. A VI. korcsoportban: - Zahorán Adrienn egyéniben ezüstérmes és Borbély Zsombor egyéniben bronzérmes lett. - Zahorán Adrienn, Mitykó Veronika, Vrobovszki Mónika, Farkas Viktória, Kuffer Elvira csapatversenyben ezüstérmet és Borbély Zsombor, Zoltvány Tibor, Pop Patrik, Lázár Attila, Szilágyi Patrik csapatversenyben szintén ezüstérmet szerzett. Az V. korcsoportban versenyző lányok csapatban (Domján Bianka, Földesi Nikolett, Medovarszki Vivien, Pusztai Anita) 4., a fiúk csapatban (Fekete Patrik, Kobza Benjamin, Ragály József, Zsanda Martin) 5. helyezést értek el. Felkészítő tanár: Szabóné Csendes Ildikó, Döge Sándor, Láza János, Marik László Gratulálunk a szép eredményhez!
Karamell csodák a Keriben

Karamell csodák a Keriben

2018.04.04 - 14:20
Németh Zoltán a Cukor Stúdió tulajdonosa, a karamell művészet szakértője tartott kétnapos tanfolyamot Dudás Barbara, Szalóki Krisztina, Joó Leona és Kiss Nikolett cukrász tanulóinknak. A képzésen megismerkedtek a virágok, szalagok, szobrok készítésének művészetével, valamint a karamell gömb fújásának fortélyaival.A mellékelt fotók magukért beszélnek.Köszönjük a KVISZA alapítványunk támogatását, mely lehetővé tette a képzést!
Keris OSZKTV eredmények

Keris OSZKTV eredmények

2018.04.04 - 14:19
A SULISZERVIZ Oktatási és Szakértői Iroda Kft. által szervezett Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) regionális döntőjébe humán tantárgycsoport kategóriában Aszódi János, Gecsei Kitti, Gulyás Antónia és Nagy Balázs jutott be. A regionális döntőben Gecsei Kitti 1., Aszódi János 2., Gulyás Antónia 4. és Nagy Balázs 8. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Tóth Péter A reál tantárgycsoport kategóriában Felegyi Dominik regionális 6. helyezést ért el, mellyel az országos listán a 12. legjobb eredményt tudhatja magának. Felkészítő tanárok: Molnár Erzsébet és Moravszki János. Az országos döntőben Felegyi Dominik, Gecsei Kitti és Aszódi János fogja iskolánkat képviselni. Gratulálunk a szép eredményhez! Sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!
Keris ÁSZÉV eredmények

Keris ÁSZÉV eredmények

2018.04.04 - 14:16
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye országos döntőjébe a Békéscsabai SzC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vendéglátásszervező szakán tanuló Dobrocsi Bence Csaba 12/B, Benyovszki Balázs, Beleznai Alexandra, Gálik Nikolett, Kovács Gábor 12/C osztályos diákok jutottak be. A verseny összetett, vendéglátó gazdálkodás, élelmiszer ismeret, szakmai számítás, marketing tantárgyak témaköreiből kellett feladatokat megoldani. Felkészítő tanárok: Dorkó Iván, Harsányi Márton, Molnárné Iván Éva, Szabó Dezső, Szlatki Dániel. Gratulálunk a szép eredményhez! Sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!
Ezüstérem a megyei Diákolimpián

Ezüstérem a megyei Diákolimpián

2018.04.04 - 14:08
Szarvason rendezték meg a Diákolimpia röplabda megyei döntőjét, ahol a megyei elődöntőt 100 %-osan teljesítő Zwack tagiskola csapata szoros küzdelemben egy nyertes és egy vesztes mérkőzést követően ezüstéremmel zárta a tornát. A csapat tagjai: Gémes Gréta, Krajcsó Alexandra, Uhrin Bettina, Frisnyicz Vivien, Roszik Renáta, Medovarszki Vivien, Szatmári Katalin, Kovács Petra, Gálik Kamilla, Bagyinka Csenge Felkészítő tanár: Sajben Gábor Gratulálunk a szép eredményhez!
Keris diák a XXII. Hajnal Imre Matematika Tesztversenyen

Keris diák a XXII. Hajnal Imre Matematika Tesztversenyen

2018.04.04 - 14:04
A Bolyai János Matematikai Társulat Békés Megyei Tagozata, a GYSZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma és a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium a MTA SZAB Békés Megyei Testülete Matematika Tudományos Műhelye támogatásával ebben az évben is megszervezte a XXII. Hajnal Imre Matematika Tesztversenyt. A BSZC Zwack tagiskoláját Gulyás Raul 1/9/1 osztályos eladó tanuló képviselte és a szakközépiskolások kategóriában megyei 2. helyezést ért el. A verseny érdekessége, hogy a diákok évfolyamtól függetlenül mérik össze tudásukat. Felkészítő tanár: Melisné Hrivnák Mária
A Kemény Gitárklub az Autizmus Világnapján

A Kemény Gitárklub az Autizmus Világnapján

2018.04.04 - 13:37
Az Autizmus Világnapja alkalmából, a Kemény Gitárklub is aktív részese volt a „Ragyogjon kékben” nemzetközi látványosságnak. Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg az AUT-PONT Alapítvány csapata a közös gitározást, éneklést. 81 gitáros pengette a húrokat a Belvár aulájában, s a közönséggel együtt énekelték a kivetített dalokat. A rendezvény arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élő embertársaink, barátaink sajátos élethelyzetére és arra, hogy mindenkinek lehetősége van segíteni, valamint a saját eszközeivel részt venni a társadalmi szerepvállalásban.
IPARTY a Szent-Györgyiben

IPARTY a Szent-Györgyiben

2018.03.31 - 21:23
„Az IPARTY-ról Kaposvári Zsuzsanna tanárnő szemével” Ma egy fantasztikus délutánt tölthettem el iskolánk Alkotóházában, ahol a művészeti hallgatók Iparty rendezvényén Jankay és Munkácsy művészetének atmoszférájában, varázslatos díszletek között érdekes előadásokkal, performance-al, tánccal, élőzenével, finom szendviccsel, teával és egy mennyei tortával pillanatok alatt elrepült az idő. Köszönöm Attila Novák a meghívást, kollégáimnak az élménydús beszámolókat az eddigi csodás munkákról, kiállításokról, tanítványaimnak, Kornél Bandula Csabi Ottlakán, a lenyűgöző táncokat, Dórinak, Dóri Szabó pedig szívből gratulálok a ragyogó eredményeihez!
Történelemóra a „Többes számban”!

Történelemóra a „Többes számban”!

2018.03.31 - 21:21
2018. március 27-én közel 100 fő tekintette meg a BSzC Szent-Györgyi Szakgimnáziumából a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítását a Szent István téren. A Többes számban című tárlat azt hivatott bemutatni, hogy milyen volt a világháborúban a frontvonalon harcolni és milyen volt a hátországban élni.A 18 méter átmérőjű, gömb alakú sátort két részre, férfira és nőire, fekete és fehér oldalra osztották. Az egyik oldalon a kiállítás a katonák megpróbáltatásait tükrözi, a másik oldalon pedig az itthon maradt idősek, asszonyok és gyermekek áldozatvállalását mutatja be.  A történtek megértését audiovizuális eszközök segítik. Diákjaink nagy érdeklődéssel szemlélték a korabeli tárgyakat, leveleket, dokumentumokat. Mindenki számára emlékezetes délelőtt volt.
DIÁK Napok a SZEGYA-ban

DIÁK Napok a SZEGYA-ban

2018.03.31 - 21:18
Március 26-án, mint 27 éve minden évben, a Szent-Györgyiben ismét megrendezték a Diáknapokat. A három nap alatt nagyon sok érdekes programot láttunk. Hétfőn kezdődtek a röplabda selejtezők, láttunk nagyon érdekes BMX bemutatót. A keddi nap fénypontja a „Diák Kvíz” volt. Szerdán a tanulók újragondolták a paprikás krumpli receptjét és a „Paprikás krumpli főzőversenyen” induló osztályok nagyon finom étkeket készítettek. Minden közreműködőnek és külön köszönet Bertáné Győri Cecília tanárnőnek aki az egész programsorozatot koordinálta! Gratulálunk a nyertes Stáb tagjainak!
SZEGYA-sok a városi mezei futóversenyen!

SZEGYA-sok a városi mezei futóversenyen!

2018.03.31 - 21:13
A középiskolai városi mezei futóverseny napját az időjárás miatt többször módosították. A rendezés napja iskolánk számára nem volt túl szerencsés, hiszen a DÖK napra esett, így több érintett tanulónak akkor elfoglaltsága volt az iskolában. A versenyen résztvevők szépen teljesítettek! Szabó Vivien egyéniben 4. Kónya Norbert egyéniben 3. az V. korcsoportos fiuk a 2. helyen végeztek! Gratulálunk nekik és a felkészítő Szigetiné Hrabovszki Éva tanárnőnek!
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015