Hírek
Szent-Györgyis tanulók kiállítása

Szent-Györgyis tanulók kiállítása

2019.12.11 - 09:32
A BSzC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma Iparművészeti Tagozatának kiállítása Csontváry Kosztka Tivadar halálának centenáriuma alkalmából. Megnyitó: 2019. december 11. (szerda) 17:00 Csabagyöngye Kulturális Központ – Panoráma terem A kiállítás megtekinthető: 2020. január 31-ig.
Szalagot tűztek a vízműs diákoknak

Szalagot tűztek a vízműs diákoknak

2019.12.11 - 08:22
2019. december 6-án a vízműs diákok szíve fölé is feltűzték az iskolához tartozás, az identitás és az elválás jelképét, a szalagot. Mi pedagógusok már hetek óta figyeljük diákjainkat, amint készülődnek a nagy eseményre, próbálják a legtöbbet kihozni magukból és az eseményből: menyasszonyi ruhákat válogatnak, fodrászhoz és kozmetikushoz mennek, táncolni tanulnak, és természetesen szervezik a bál utáni „afterpartyt”. A szalagtűzés, azaz a kétszáz éves hagyományra visszatekintő „valétálás” vitathatatlanul fontos nap egy érettségi előtt álló tanuló életében. A ballagás előtt ez az utolsó olyan esemény, ahol mint közösség, osztályközösség mutathatják meg magukat. Iskolánkba nemcsak a Mikulás jött el ezen a napon, hanem az a meghitt pillanat is, amikor osztályfőnökök a diákjaikra tekintve örömmel és büszkeséggel tűzik fel a szalagot. Örömünkre szolgált, hogy az eseményen nemcsak a Békéscsabai Szakképzési Centrum tagiskoláinak kollégái voltak jelen díszvendégként, hanem Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Szarvas Péter is megtisztelt bennünket jelenlétével. Köszönjük Burány Árpádnak, Csomós Tamásnak és Molnár Sándornak, hogy diákjaink felkérésére szívesen vállalták a zenés-szórakoztató előadások, paródiák betanítását, illetve Botta Tibor tánctanárnak a munkáját, aki a keringő betanításáról gondoskodott. Az est fényét emelte Papp Ákos, iskolánk növendéke, aki ismét elkápráztatott bennünket hangjával, tőle Bereczki Zoltán Hangokba zárva című szerzeményét hallhattuk. Külön köszönjük a GM tánciskola bemutatóját, amelyben standard kűrt: bécsi keringőt, tangót, angol keringőt és quickstepet táncoltak. Stílusosan nem is kívánhatnánk mást tanulóinknak, mint „Valete”, azaz „Éljetek boldogul!” Kiss Emese
Nyílt nap és Pályaorientációs nap a Keményben

Nyílt nap és Pályaorientációs nap a Keményben

2019.12.10 - 11:13
2019. december 7-én, szombaton Pályaorientációs nappal egybekötött Nyílt napot tartott a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma. A Nyílt napra érkezőkkel az iskola tornaterében Skultétiné Barna Anita igazgatónő osztott meg néhány gondolatot a 2019/2020-as tanévben induló képzéseikről, a 10.-es, 11.-es diáksegítők pedig színek alapján csoportokra osztva vezették körbe a nyolcadikosokat a különböző helyszíneken. Közben a szakgimnázium tanulói számára rendezett Pályaorientációs nap keretében főiskolákról, egyetemekről és a munka világából érkeztek meghívott előadók erre a napra. Többek közt Kecskemétről a Neumann János Egyetemről, a Kodolányi János Egyetemről, a Gál Ferenc Főiskoláról, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól és Honvédségtől, valamint a Magyar Államvasutaktól. Az előadók között köszönthették a volt Keményes Varga Krisztián autószerelőt, aki sikeres vállalkozását mutatta be, illetve a motorosokhoz, motorosokról szólt a Körös Motoros Karitatív Egyesület nevében Huszka-Seben Gabriella. Az iskola pedagógusai és szakoktatói logisztikai játékokkal és műhelybemutatókkal várták az odaérkezőket. Az előadások között a folyosón vasútmodell-terepasztal, az udvaron pedig a kecskemétiek különleges gokartja várta a látogatókat. Zárásként az igazgatónő apró ajándékokat adott át a nap folyamán helyes tesztet kitöltők között. A Lustyik István vezette Kemény Gitárklub zenélése nyitotta és zárta a rendezvényt.
„No ki volt jó az idén?”- Mikulás járt a Szent-Györgyiben

„No ki volt jó az idén?”- Mikulás járt a Szent-Györgyiben

2019.12.10 - 09:56
Idén is meglátogatta az „ezüst” szakállú Mikulás a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégium tanulóit. A diákok nagy örömmel és vidám énekkel fogadták a Mikulást és Krampuszait, valamint a zsákból előkerülő szaloncukrokat, melyből még „Samu csontváznak” is jutott.
Nyílt nap a Széchenyiben

Nyílt nap a Széchenyiben

2019.12.10 - 09:36
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2019. december 2-án tartotta nyílt napi rendezvényét. Az érdeklődők tanítási órákat látogathattak meg, illetve az igazgatói tájékoztatón vehettek részt. Információ a képzésekről, a felvételi eljárásról: http://www.szikszi.hu/content/felvételi-tájékoztató-nyolcadikosok-részére.
Egészséges életmód programsorozat a Széchenyi kollégiumában

Egészséges életmód programsorozat a Széchenyi kollégiumában

2019.12.09 - 14:06
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában egészséges életmód programsorozatot bonyolítottak le. A kollégiumban a diákok játékos vetélkedőn vehettek részt, valamint különböző előadásokat hallgathattak meg: Fürj György a Digitális Detoxról, Almásiné Hegedűs Ildikó az elsősegélynyújtásról tartott előadást.
Veres Zsolt geológus előadása

Veres Zsolt geológus előadása

2019.12.09 - 14:01
Meghívó, a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma egyik tanárának Veres Zsolt geológusnak ingyenes előadására a Csabagyöngye Kultúrális Központba.
Rendhagyó irodalomóra a Lobogó lánggal a Széchenyiben

Rendhagyó irodalomóra a Lobogó lánggal a Széchenyiben

2019.12.09 - 13:57
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában rendhagyó irodalom órát tartott a Lobogó láng együttes. Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, valamint békéscsabai kortárs költő verseit adta elő megzenésítve Szabó Anita és Kabai Gábor. Az előadáson meghallgathatták a diákok azt a dalt is Szabó Anita előadásában, amellyel nemrégiben Angliában megrendezett versenyen különdíjat kapott. A zenekar tagjai remélik, hogy a jövőben több iskolában is igény lesz rá, hogy rendhagyó irodalmi órákat tartsanak. Sajnos Szőke Tamás nem lehetett jelen a délelőtti előadáson. Ő cajon dobon adja az ütemet a csapatnak. Mindhárman a Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttesben is,zenélnek, mellyel 2020 februárjában stúdióba vonulnak. Verses lemezük anyagát fogják felvenni, ami előreláthatólag jövő nyáron lesz kész.
December 6-án a Vízműbe is ellátogatott a Mikulás

December 6-án a Vízműbe is ellátogatott a Mikulás

2019.12.09 - 13:54
Az újonnan megalakult diákönkormányzat szervezésében 2019. december 6-án ismét ellátogatott a Mikulás és két krampusza az intézményünkbe. Akik kételkednek, hogy a Mikulás valóban létezik, annak elmondanánk, hogy Such Pál 10. D osztályos tanuló – mint télapó - valóban körbejárta az iskolát krampuszaival, Kelemen Zsuzsa 10. D, Nagy Zsolt Ede 10. A és Krista Emese 5/13. A osztályos tanuló segítségével. A jó tanulóknak szaloncukrot, a rossz tanulóknak pedig virgácsot osztott. Reméljük, hogy jövőre (is) mindenki jól viselkedik! Kiss Emese
A KÓSBAN JÁRT A MIKULÁS

A KÓSBAN JÁRT A MIKULÁS

2019.12.09 - 13:23
A korábbi évek hagyományait folytatva a Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ismét felkerült a Mikulás listájára, örömet szerezve ezzel iskolánk tanulóinak, dolgozóinak és a dolgozók gyermekeinek, unokáinak. A Szülői Munkaközösség Mikulásnapi süti vásárt rendezett, amit maga a Mikulás is meglátogatott. Mivel nálunk csak jó gyerekek és felnőttek vannak, reméljük jövőre is meglátogat minket a Mikulás! További képek az iskola galériájában
Széchenyis kosárlabdacsapat eredményesen szerepelt

Széchenyis kosárlabdacsapat eredményesen szerepelt

2019.12.06 - 14:16
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma fiú kosárcsapata megyei 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Sebők Vilmos, Farkas Barna, Kecskeméti László, Bozó Bence, Karsai Csaba, Kéri Balázs, Berecz Tamás, Berecz Botond, Kovács Áron, Karácson Dávid, Szarvas Ádám, Király László. Felkészítő tanár Gerendeli Gábor.
Széchenyis diákok sikere a Futsal megyei elődöntőn

Széchenyis diákok sikere a Futsal megyei elődöntőn

2019.12.06 - 14:14
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai az 5. korcsoport Futsal megyei elődöntőn 1. helyezést értek el. A csapat tagjai: Ángyán Milán, Barna Márton, Farkas Ádám, Kardos Levente Gábor, Kasik Ákos, Kártyás Dávid, Kovács Zsombor, Marik Soma László, Mojzsis Martin, Polónyi Zsombor László. Felkészítő tanár: Döge Sándor.
Széchenyis diákok adományt gyűjtöttek a Csabai Állatvédők javára

Széchenyis diákok adományt gyűjtöttek a Csabai Állatvédők javára

2019.12.06 - 14:13
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai — a 10/E osztály szervezésében — csatlakozott a Jókai Színház karitatív akciójához, amelynek keretében a tárgyi adományokat gyűjtöttek a Csabai Állatvédők számára.
Széchenyis diákok Mikulás csomagokat adtak az Esélynek

Széchenyis diákok Mikulás csomagokat adtak az Esélynek

2019.12.06 - 14:11
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai Mikuláscsomagot adtak át december 5-én az Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak.
Mikulás-Advent a Trefort kollégiumában

Mikulás-Advent a Trefort kollégiumában

2019.12.05 - 12:33
Hagyományosan az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával, ünnepséggel és a karácsonyfa feldíszítésével megkezdődött a Trefort tagiskola kollégiumában a Mikulás-Advent, amely után a „nagyszakállú” sorban meglátogatta a kollégiumi csoportokat és minden diáknak csomagot adott át.
ISMÉT NYÍLT NAP A KÓSBAN - 2019.12.02

ISMÉT NYÍLT NAP A KÓSBAN - 2019.12.02

2019.12.05 - 09:52
2019. december 2-án ismét megnyitotta kapuit a BSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az érdeklődők előtt. Először általános tájékoztatót hallgathattak meg vendégeink az iskolánkban folyó képzésről, majd az egyes területek képviselői által előkészített bemutatókat, szaktantermeinket tekinthették meg, ahol ki is próbálhatták magukat. Az érdeklődőket kisbusz vitte ki tanműhelyünkbe. Reméljük, mindenki jól érezte magát, és hasznos információkkal lett gazdagabb! A következő nyílt napunk 2019. december 16-án kerül megrendezésre. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Nyílt nap a Szent-Györgyiben - 2019.12.10

Nyílt nap a Szent-Györgyiben - 2019.12.10

2019.12.05 - 09:17
Kék szalag került a Keményes végzősökre

Kék szalag került a Keményes végzősökre

2019.12.05 - 09:14
Az idei szalagtűző ünnepségre 2019. november 29-én került sor a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. Az ünnepély elején a három végzős osztályt osztályfőnökeik vezették fel, a 12.A-t Varsányi István, a 12.B-t Gyuris Vencel, a 12.C-t Bányai Péter tanár urak. Skultétiné Barna Anita igazgatónő rendhagyó beszédének köszönhetően mindenki egy a diákok által közkedvelt MMORPG /Massively Multiplayer Online Role-Playing Game/  játékban érezhette magát. Ezt követte Gombos András 11.B osztályos tanuló búcsúztató beszéde, és Roszik Márkó szavalata: Kalmár Zsolt: Egy pad és a tér. Szurgent Kimberli 12.C osztályos tanuló búcsúzott el a szülőktől, a tanároktól a végzős évfolyam nevében. Beszédéből élesen kiviláglott, hogy sikerült megtanulniuk a keményes évek alatt, hogy : „Azt még egy döglött tyúk is tudja, bár a Sárréten ezt nem tanították, hogy merre található a Taigetosz, amely mellett ott volt a hatványozottan fontos spártai gyermekkitevő hely,”és elmehettek „melegebb éghajlatra, de majdnem minden nyugatról indult, ahol a helyzet változatlan...,” viszont „innen szép nyerni!” Ezután Kádár Katica a 12.A osztály egyetlen leány autószerelő tanulója búcsúzott Lovasi András: Ints az időnek, hadd menjen, folyjon című versével. Az ünnepélyes szalagtűzés után a három osztály nyitótánca következett, keringőjüket Hajas Tibor táncpedagógus tanította be. Az osztálytáncokban a 12.A-sok pompomlányokként tündököltek, tánctanáruk, Baranya Viktória segítségével, a 12.B-sek Sódar-Kis Brigitta koreográfiájával egy zenei evolúciót adtak elő, a 12.C-sek pedig retro discós zenékre táncolva biztosították az időutazást a jelenlévők számára Földes Roxána tánctanár koreográfiájával. A Kemény Gitárklub kíséretével László Fanni 12.B osztályos tanuló énekelte el a The Lumineers: Ho című számát. Az est fénypontjaként a záró keringőt uv-fényben táncolták el a 12.-eseket. A rendezvény bővelkedett lélekemelő pillanatokban, ismét nagyon jó volt Keményesnek lenni. Köszönjük szépen Gönczi Judit DÖK-segítő tanárnőnek a profi szervezést, minden résztvevőnek a segítséget, Lustyik Istvánnak és a Kemény Gitárklubnak a zenei betéteket, Hegyesi Lászlónak pedig a technikai hátteret.
Szalagavató a Széchenyiben

Szalagavató a Széchenyiben

2019.12.03 - 10:48
A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2019. november 30-án rendezte meg a Szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban. Paláncz György igazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta a szülői és az iskolai támogató háttér biztosításának fontosságát a diákok felnőttévállás folyamatában. A diákok részéről Bottó Péter 11/E osztályos tanuló mondott ünnepi beszédet. A beszédek után került sor a szalagtűzésre, majd ezt követően a keringő, illetve az osztálytáncokra. Az osztálytáncok és a keringők között 4 műsorszámot láthatott a közönség: Fodor Fernanda (11/D) produkcióját egy néptáncbemutató követte, a harmadik produkció a 2018-as Békés Megyei Príma Díj nyerteseinek előadása volt, a Békéscsabai Mariann Balettiskola növendékeit láthatták a vendégek, ezt követően a Fit-Dance Sportegyesület szerepelt. A keringők koreográfiáját az osztályoknak Hajas Tibor és Gulyás Miklós tanította be. A zárókeringő után a végzősök meglepetés produkciójával zárult a szalagavató műsor.
Nyilt nap a Szent-Györgyiben

Nyilt nap a Szent-Györgyiben

2019.12.03 - 10:47
2019 november 30-án szombaton rendezte az idei tanév első nyílt napját a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma. Az esemény Tálas Csaba igazgató úr nyitóbeszédével kezdődött melyben tájékoztatta az érdeklődő általános iskolás diákokat és szüleiket a szakképzés 4.0 életbe lépésével együtt járó változásokról, illetve az iskolánkban folyó képzésekről. A program történetmeséléssel egybekötött látványos performance előadással folytatódott, ami bemutatta az intézmény képzéseit. Az iskola művészetis diákjai különleges, papírból készült ruhák divatbemutatójával készültek. A sztori szerint néhányan nem fértek a bőrükbe a lányok láttán, így érkeztek a rendészeti ágazat tanulói, akik kisebb, természetesen csak eljátszott dulakodás után megteremtették a rendet. A „sérülteket” az egészségügyi szakon tanuló fiatalok látták el. Az egyik elmenekült rendbontóról pedig a nyomdászok villámgyorsan fantomképet nyomtattak.A program következő részében lehetőség nyílt elméleti és gyakorlati bemutató órák látogatására is. Köszönjük minden tanulónak és kollégának, aki segített az esemény lebonyolításában. Köszönjük minden kedves szülőnek és diáknak az érdeklődést.
Véradás a Szent-Györgyiben

Véradás a Szent-Györgyiben

2019.12.03 - 10:38
November 27-én reggel 8 órától kezdődött a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiumában az OVSZ Békéscsabai Területi Vérellátó által szervezett véradás, melyen tanulóink ismételten örömmel vettek részt. A diákok rendkívül élvezték, hiszen többen most adtak először vért, így még érdekesebb volt számukra. Köszönjük nekik és valamennyi munkatársnak a részvételt! Tavasszal ismét számítunk a lelkes kollégák és diákok jelentkezésére.
RENDHAGYÓ IRODALOMÓRA A KÓSBAN

RENDHAGYÓ IRODALOMÓRA A KÓSBAN

2019.12.03 - 10:01
2019. november 29-én a Lobogó Láng zenekar két tagja látogatott el a Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába. Kabai Gábor és Szabó Anita magyar és külföldi költők megzenésített műveit adták elő. Az óra nagyon jó hangulatban zajlott, mindenki jól érezte magát.
SZALAGAVATÓ A KÓSBAN

SZALAGAVATÓ A KÓSBAN

2019.11.29 - 10:40
A BSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája november 22-én tartotta szalagavató ünnepségét a CsabaPark rendezvényközpontban. Öt osztály végzős tanulói kapták meg a szalagot. A meghívott vendégek, szülők és résztvevők egy kellemes délutánt töltöttek el együtt. Ízelítőül feltöltöttünk néhány képet, a többi majd az iskola honlapján (www.kos.bszc.hu) lesz megtekinthető hamarosan.
RAJZOS SIKEREK A KÓSBAN

RAJZOS SIKEREK A KÓSBAN

2019.11.29 - 10:23
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülete közös rajzpályázatot hirdetett a Békéscsabai Egészségnapok rendezvény keretében "Egészség dohányzásmentesen - füstmentesen" címmel, melyre iskolánk tanulói is neveztek.A legkreatívabb alkotás kategóriában Kecskés Melinda Angéla 10.B osztályos tanuló 3. helyezést ért el, Szűcs Máté 10.B osztályos tanulót pedig különdíjjal jutalmaztákFelkészítő tanáruk Benkőné Andó Hajnalka.A rajzversenyre beérkezett pályázatok november 18-tól egy hónapon keresztül megtekinthetők a Csaba Gyöngye Kulturális Központban.Gratulálunk a szép sikerhez!
A KÓSOS ANGYALOK IS SZÁRNYALTAK

A KÓSOS ANGYALOK IS SZÁRNYALTAK

2019.11.27 - 10:41
Már hagyomány városunkban, hogy a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fogyatékossággal élő fiataljai és a Jókai Színház művészeivel közösen lépnek színpadra az Angyalok szárnyalása című jótékonysági gálaesten. Az is hagyomány, hogy a Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói szépítik meg a Degré utcai otthon fiatal fellépőit erre az alkalomra. Iskolánk fodrász és kozmetikus tanulói nagy szeretettel járulnak hozzá, hogy örömet és boldogságot szerezzenek.
Nyílt nap a Szent- Györgyiben - 2019.11.30

Nyílt nap a Szent- Györgyiben - 2019.11.30

2019.11.27 - 10:35
Szalagavató a Szent- Györgyiben

Szalagavató a Szent- Györgyiben

2019.11.27 - 10:29
2019 november 15-én a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégium 154 végzős tanulójának tűzték fel a várva várt szalagot. Az ünnepségnek a Városi Sportcsarnok adott helyet, mely büszke szülőkkel és rokonokkal telt meg. A sok gyakorlásnak meglett az eredménye a nyitókeringő és a záró keringő is színvonalas produkció volt. Az osztálytáncokat a tanulók és a közönség is egyaránt élvezte.
Szent-Györgyis egészségügyisek sikere Gyulán. „Állítsuk meg a nyomási fekélyt!” - Világnap

Szent-Györgyis egészségügyisek sikere Gyulán. „Állítsuk meg a nyomási fekélyt!” - Világnap

2019.11.27 - 10:27
„Állítsuk meg a nyomási fekélyt” világnap alkalmából, 2019. november 21-én 13.00 órától a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Árvay-termében megrendezésre került előadássorozaton a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma nyolc tanulója vett részt. Nagyon érdekes és színvonalas előadásokat hallhattunk a krónikus sebekről, megelőzésükről és korszerű ellátásukról. Részletes betekintést nyerhettünk a hydrokolloid kötszerek alkalmazásáról is. Az elhangzottakból sokat tanultunk, melyet társainknak is tovább tudunk adni. Mindegyik előadó nagyon motiváló személyiség volt és láthatóan jól felkészült egészségügyi szakember. Az előadássorozat végén a részt vevő tanulóknak egy tesztet kellett kitöltenie a nyomási fekéllyel kapcsolatban. Összesen 10 pár vett részt 3 iskolából a teszt megírásában. A tesztírás jó hangulatban telt és a párok szépen együtt tudtak működni, gyorsan megértettük a feladatokat és meg is tudtuk azokat oldani. A teszt eredményhirdetését izgalommal vártuk. Az értékelésben nem csupán a helyes megoldásokat pontozták, hanem a beadás időpontját és a hibás a válaszokat is figyelembe vették. Az eredmény kihirdetésekor nagyon meglepődtünk, mert a dobogós helyeken a mi iskolánk szerepelt, maga mögött hagyva a többieket. A helyezések a következőképpen alakultak: 1.Lukács Alexandra-Virág Máté 15.f 2.Makra Cintia - Kovács Kíra 15.f 3.Balog Viktória - Gilik Anita 11.e A negyedik páros Elekes Viktória és Szarvas Nóra szintén jól szerepelt, a középmezőnyben végzett. Pozitív élményekkel és új ismeretekkel térhettünk haza. Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen. Lukács Alexandra, Makra Cintia, Kovács Kíra, Balog Viktória, Gilik Anita, Elekes Viktória, Szarvas Nóra, Virág Máté
Nyelvi vetélkedő a Szent-Györgyiben

Nyelvi vetélkedő a Szent-Györgyiben

2019.11.27 - 10:25
A magyar nyelv napja alkalmából november 20-án a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma humán munkaközössége megrendezte a hagyományos játékos nyelvi vetélkedőt. 3 fős csapatok, több mint 100 fő vett részt a vetélkedőn. Szólásokat, közmondásokat kellett felismerni, nyelvi kreativitással szójátékokat megoldani. Mindenki nagyon élvezte, jó hangulatban telt el az egy óra.
Gólya sakkbajnokság

Gólya sakkbajnokság

2019.11.27 - 10:16
A 2019/2020-as tanév októberében ismét megrendeztük gólyáinknak a kollégiumi sakkbajnokságot. Egy délutáni alkalmon négy asztalnál nyolc játékossal vette kezdetét a megmérettetés a fiúklubban. A lebonyolítás bajnoki rendszerben történt, így mindenki játszott mindenkivel. A szervezésben pedig egy korábbi győztes, Papp Ákos, 13. évfolyamos tanuló segédkezett. A versenyt végül Szegedi István nyerte, aki végig egyenletes teljesítményt nyújtott. A sorrend a következőképpen alakult: Szegedi István (9. B) 6 pontot, Kovács Bálint (9. E) 5,5 pontot, míg Györösi Zoltán (9. E) 5 pontot szerzett. Mindhárman a Békéscsabai SzC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának tanulói. Ők tárgyjutalomban és oklevélben részesültek.A verseny nagyon izgalmasnak és színvonalasnak bizonyult. Reméljük, hogy ez a lelkesedés további munkára sarkallja a tanulókat, hogy a szakköri foglalkozások keretében még eredményesebben felkészüljenek a 2020/2021-es tanév kollégiumi sakkbajnokságára. Hegyesi Zoltán
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015