A „Szakma Sztárja” már vizsga előtt

2020.05.08. - 09:08

Kiemelkedő szakmai versenyeredmények a Keményben

Az idei tanévzárás sok tekintetben másképp alakul az elmúlt évekhez képest. Nincs ez másképp a tanulmányi versenyek tekintetében sem. Tanulóink a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában nagy lelkesedéssel készültek a Szakmasztár, -korábbi években Országos Szakmai Tanulmányi Verseny- megmérettetésére.

A verseny minden szakmában írásbeli versenyrésszel kezdődik, melyet helyben bonyolítanak le. Szerencsére ez még a koronavírus járvány előtt, vagy mindenesetre a korlátozó intézkedések bevezetése előtt megtörtént. Két szakmában három tanulónk jutott tovább a válogatóba. Harangozó György István Autótechnikus, Nagy Levente és Szekera Tamás Autószerelő szakmában. (György és Levente rutinos versenyzőknek számítanak. György 2018-ban országos második, míg Levente 2019-ben országos első helyezést ért el az ÁSzÉV-en). Aztán jött a vírus. Egyes szakmákból még megtartották a válogatókat, más szakmák esetén erre már nem volt idő. Ez történt a mi iskolánk esetében is.

Autótechnikus szakmában Harangozó György István igen szép eredményeket ért el a Budapesten megrendezett válogatón. Írásbeli eredménye 78%, szóbeli felelete 80%, míg gyakorlati tevékenysége 65%-os értékelést kapott a szigorú versenybizottságtól. Így György mentesült a teljes szakmai vizsga letétele alól. A két Autószerelő tanuló versenyénél sajnos a válogató elmaradt, így az esetükben csak a 75,5%-os és a 70,5%-os írásbeli versenyeredmények válthatók be vizsgapontokra, de ez is nagy könnyebbség a tanulók számára.

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak, Ravai Attila és Szegedi János szakmai elméleti és gyakorlati oktatóknak!

Babócsai Gábor
igazgatóhelyettes
Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma

vissza
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015