Trefortos büszkeségeink

2020.05.12. - 16:48

A koronavírus által teremtett rendkívüli helyzetben nem volt lehetőségünk a hagyományos ballagás alkalmával megköszönni azon diákok lelkiismeretes munkáját, akik az iskolánkban töltött évek alatt versenyeredményekkel és szakmai munkájukkal igyekeztek példamutató Trefortosokká válni. A büszkeség albumunk 2020-ban is számos fényképpel gazdagodott. A következő hetekben egy egymást követő sorozatban szeretnénk bemutatni mindazokat a ballagókat, akikre méltán lehetünk büszkék.

Valánszki Krisztofer

Céltudatos fiatalember, aki az általános iskolai befejezését követően a villanyszerelő szakma elsajátítását tűzte ki célul. A Balogh Csaba tanárúr vezette 11/5 szakközépiskolai osztály aktív tagja lett. Alapozó gyakorlatát követően, gyakorlati munkahelyén, mestere kihívásokkal teli feladatokkal látta el, melyeket minden pillanatban a legjobb tudása és tapasztalata alapján igyekezett megoldani. Műszaki érzéke, folyamatos érdeklődése és problémamegoldó képessége segítette abban, hogy nagyon fiatalon egy nehéz és tapasztalatokat igénylő szakmában megállja a helyét.

Tanulmányai során törekedett a szükséges elméleti tudás alapos elsajátítására is. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny már tanulmányai kezdetétől foglalkoztatta. Érdeklődött a korábbi évek feladatai iránt, a tananyag elsajátításában az ehhez a kihíváshoz tartozó ismeretekkel is igyekezett bővíteni szakmai tudását. Nem volt tehát kérdés, hogy idén elinduljon az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen meghirdetett országos szakmai versenyén. A januárban megrendezett írásbeli fordulót 79%-os eredménnyel zárta, ami korcsoportjában kifogástalan eredménynek számít, hiszen számára a szakma éppen hogy csak megmutatta magát, s az országos versenyen fiatal felnőttek, érettségizettek is megmérettették magukat ebben a korcsoportban. A tovább jutáshoz ez az eredmény ugyan nem volt elegendő, de ennek köszönhetően szakmai vizsgáján az írásbeli feladatsort magas szinten teljesítette.

Gratulálunk és további sikeres életutat kívánunk!

vissza
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015