Tutanhamon és Petőfi nyomában

2020.03.10. - 15:28

Egy keddi napon volt, reggel 7 órakor indultunk vonattal Pestre. A kiránduláson a Kós Károly fotós tanulói vettek rész Rácz-Juhos Andrea tanárnő vezetésével.

A kirándulás keretében először a Tutanhamon kiállítást látogattuk meg. A kiállítás bemutatta Tutanhamon sírja felfedezőjének életét és munkásságát, továbbá a sírbolt felépítését és felfedezésének körülményeit. A kiállításon a sírbolt kincseinek élethű replikáit is megtekinthettük, megtudhattuk azok eredetét és szerepét a fáraó és világának életében. A kiállítás részeként megtekintettünk két rövid dokumentumfilmet is. Rengeteg érdekességet tudhattunk meg az Ókori Egyiptomról, mindezt interaktívan.

A kirándulás második állomásaként a Budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba látogattunk el, ahol Petőfi életéről és munkásságáról bővült tudásunk tárháza. Olyan dolgokat tudhattunk meg, amiket a tankönyvekben nem írnak le. A múzeumban ezen túl megnézhettük más költők és művészek életútját és művészetének fejlődését, változását, továbbá korabeli bútorokat is megtekinthettünk.

A kiállítások végeztével még egy óra volt a vonat indulásáig ezért elmentünk az Aréna plázába is. Volt, aki ezt az időt könyvesboltban töltötte a többiek pedig elmentek ruhát vásárolni, ebédelni, kávézni...

Ezek után hazafele megbeszéltük kinek mi tetszett, ki mit csinált a plázában, mi volt szerinte a nap legemlékezetesebb része.

Nagyon mozgalmas nap volt és kellemesen elfáradtunk. Mindenki jól érezte magát.

Molnár András, Milek Luca és Horváth Gréta 10.C

vissza
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015