Rendészeti ügyintéző szakos hallgatók tréningje

2017.02.23. - 16:06

Lezárták az első félévüket a Békéscsabán tanuló rendészeti ügyintéző szakos hallgatók. A diákok most egy tréningen vesznek részt, amelynek célja a csapatépítés, az összetartozás erősítése.

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban 2016 őszén általános iskolát végzett, a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára rendészeti ügyintéző képzés indult. A diákok lezárták az első félévet, amelynek során a közismereti tárgyak mellett számos, a rendészeti tevékenységhez szükséges ismeret elsajátítását kezdték meg. Rendvédelmi jogi és közigazgatási ismereteket, társadalomismeretet, rendészeti kommunikációt, magánbiztonsággal kapcsolatos ismereteket, rendészeti informatikát és önvédelmi, intézkedéstaktikai ismereteket is tanulnak. Az előadók a diákok életkori sajátosságaihoz igazítottan igyekeznek az elméleti és gyakorlati órákat megtartani, szemléletessé tenni.

A félévi vizsgák után mindkét rendészeti ügyintéző szakos osztály, összesen 44 hallgató egy tréningen vesz részt. Ennek célja elsősorban a csapatépítés, az összetartozás erősítése. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója, Pengő Erzsébet r. százados bizalomra épülő, a figyelem fenntartását, a koncentrációt, a feszültség hatékony levezetését segítő módszereket ismertet meg a tanulókkal. Ezeket a diákok nem csak az iskolában, hanem később, a szolgálatellátás során is tudják hasznosítani.

A szakmai ismeretek oktatásában a rendőrök mellett óraadóként részt vesznek a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem szakemberei is. A 4 éves képzés során a diákok így betekintést kapnak a különböző rendészeti szervek tevékenységi köreibe. A rendészeti ügyintéző képzésben szerzett érettségi után pedig előnnyel jelentkezhetnek az ország rendvédelmi szakgimnáziumaiba, ahol rendőr tiszthelyettes szakképesítést szerezhetnek. 

vissza
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015