Vízműsök „A kiegyensúlyozott várandóságért és szülésért” nevű kiállításon

2019.10.18. - 09:12

2019. október 15-én a Vízmű kollégistái is ellátogattak az Egyensúly AE Egyesület által szervezett kiállításra, amelynek a fogantatás, a születés, valamint a csecsemőápolás volt a témája. A Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban megrendezett eseményen a magzat fejlődését, a születés szépségét, a család kialakulásának folyamatát szerették volna megmutatni az egyesület tagjai az érdeklődőknek interaktív eszközök segítségével.

A kiállításon a gyermekek felvilágosítást kaptak többek között a fogamzásgátlás módszereiről és a DNS felépítéséről, magyarázatot kaptak a gyermekvárással kapcsolatos kérdéseikre, illetve megismerkedhettek a magzati fejlődés szakaszaival, a csecsemő táplálásával és testének ápolásával. Megfigyelhették a petesejttől a születésig a magzat fejlődését és kipróbálhatták a várandós has imitált változatát is. Részt vehettek továbbá izomstimuláción is, amely az enyhe "fájásokhoz " hasonló izom-összehúzódásokat produkált a bátor jelentkező hasában. Öröm volt látni azt, hogy a fiúk és a lányok egyaránt érdeklődtek a téma iránt.

A kiállítás végén a tanulók megtekinthették a Világra jönni című ismeretterjesztő filmet. Kollégiumi diplomás ápolónőként célom, hogy elősegítsem tanulóinkban a tudatos és felelősségteljes egészségkulturáltság kialakítását. Úgy gondolom, hogy fontos kialakítani bennük az egészséges életmód iránti igényt, illetve megismertetni velük az egészséget károsító tényezőket és azok veszélyeit. Igyekszem tudatosítani a diákokban, hogy az ember alapvető értéke az élet és az egészség. Véleményem szerint ez a kiállítás is segítette őket az egészségvédő magatartás szabályainak megtartásában és az egészséges életmód kialakításában. Köszönjük a szervezőknek az emberileg és szakmailag egyaránt kimagasló bemutatót!

Vedd észre, hogy a gyermeket nem lehet kényszerrel tanítani. A puszta lényed, a viselkedésed az, ami formálja. Éreztesd meg vele, mi helyes, mi nem. Ebből tanulja meg, mi a jó és mi nem. Támogasd és tégy meg mindent azért, hogyha felnő, elégedett és boldog legyen. / J. Wagele /

Hoffmann Böbe
kollégiumi diplomás ápolónő

vissza
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015
Békéscsaba Center of Vocational Training
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314
felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001278/2015