Ugrás a fő tartalomra

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.


66/441-314

Széchenyi 2020

Sütő- és cukrászipari technikus


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A sütő- és cukrászipari technikus képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel is. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel, és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezni.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a szervezést, a gépeket, akit érdekelnek az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és a péksütemények előállítása. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú végzettséget szeretnének szerezni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, színlátás, ízérzékelés, csapatmunka, együttműködés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • sütőipari és cukrászati félkész- és késztermékeket készít;
  • diétás és különleges táplálkozási igényű termékeket készít;
  • sütőipari és cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
  • termeléstervezési és szervezési feladatokat végez;
  • minőségbiztosítási dokumentumokat vezet;
  • minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez;
  • gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat végez, a késztermékeket ellenőrzi minősíti;
  • technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet;
  • a termékgyártás nyersanyag-gazdálkodását megszervezi;
  • részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
  • a melléktermékeket, hulladékokat kezeli, esetleg hasznosítja.


Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Békéscsabai Szakképzési Centrum

      5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

    • Telefon: 66/441-314

      E-mail: centrum@bszc.hu

      OM azonosító: 203029

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000209


    2024Békéscsabai Szakképzési Centrum