Ugrás a fő tartalomra

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.


66/441-314

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 13.

    A jubiláló Pénz7 rendezvényei aVízmű kollégiumában

    Kollégiumunkban idén az immár 10. alkalommal zajló Pénz7 egyik kiemelt témaköre volt a Pénzügyi biztonság a kibertérben. A téma aktualitása vitathatatlan: mind felnőttek, mind diákok rendszeresen használják a digitális fizetőeszközöket külföldi vagy belföldi vásárlások alkalmával, ami nem kevés veszélyt rejt magában.

    A jubiláló Pénz7 rendezvényei aVízmű kollégiumában

    Önkéntes pénzügyi szakértőnk elsődleges célja volt, felhívni a diákok figyelmét a kibertámadások elleni védekezés fontosságára, az adathalászat változatos módszereire. Előadása során életszerű példákat és praktikus tanácsokat mutatott be a résztvevő diákoknak, melyek által felismerhető és elkerülhető, hogy az online piacterek áldozatává váljunk (virtuális kártya, erős ügyfélhitelesítés). A résztvevők az előadás végén - megszerzett tudásukat alkalmazva- a Digitális Szimat Kihívás tudástesztjét oldották meg kisebb csoportokban.

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai másnap a diákmunkát végző és a munkavállalás előtt álló tanulóknak nyújtottak hasznos tájékoztatást. Megtudtuk, hogy a diákok milyen feltételekkel vállalhatnak munkát, milyen lehetőségeik vannak a munkaerőpiacon, mire kell odafigyelniük. Az adótudatosság jegyében tartott igazán figyelemfelkeltő, interaktív foglalkozáson a diákok játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg az adózással: összegezték, hogy miért kell adót fizetni, és milyen szolgáltatásokat biztosít cserébe az állam az adóbefizetésekből. Az előadás második felében a vám- és pénzügyőri munka rejtelmeibe is bepillantást nyertünk. A szakemberek a tartalmas előadás által megismertették a fiatalokat az adózás lényegével, annak szükségességével, elősegítve ezzel a diákok pénzügyi- és adótudatosságra nevelését.

    Karmanóczkiné Kaluha Ágnes
    kollégiumi nevelőtanár

    GALÉRIA

    A jubiláló Pénz7 rendezvényei aVízmű kollégiumában

    20240305_162312.jpg
    20240305_160002.jpg
    20240305_162401.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Ismét eltelt egy év, ismét itt a digitális témahét! E rövid időszakban, digitális világunkban lényeges és meghatározó változások történtek. Gondoljunk csak a mesterséges intelligencia térnyerésére, az online csalások futótűzszerű terjedésére! Mindezek sokak mindennapjait változtatták meg. E jelenségek bizony hatással vannak tanulóink életére és lelki folyamataira is. Felelősségünknek tartjuk, hogy megmutassuk a napjainkban zajló változásokat, erősítsük a digitális kompetenciákat, és megtanítsuk diákjainkat arra, hogyan ismerjék fel és kerüljék el az online tér veszélyeit.

    2024. ápr. 16.
    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum szervezésében.

    2024. ápr. 3.
    Intézmény
    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Március 12-én másodszor rendeztük meg a hagyományteremtő szándékkal létrehozott kollégiumok közötti fekvenyomó versenyt. Az ebédlőben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan nagy volt az érdeklődés.

    2024. márc. 14.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Békéscsabai Szakképzési Centrum

        5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

      • Telefon: 66/441-314

        E-mail: centrum@bszc.hu

        OM azonosító: 203029

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000209


      2024Békéscsabai Szakképzési Centrum