Ugrás a fő tartalomra

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.


66/441-314

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 16.

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Ismét eltelt egy év, ismét itt a digitális témahét! E rövid időszakban, digitális világunkban lényeges és meghatározó változások történtek. Gondoljunk csak a mesterséges intelligencia térnyerésére, az online csalások futótűzszerű terjedésére! Mindezek sokak mindennapjait változtatták meg. E jelenségek bizony hatással vannak tanulóink életére és lelki folyamataira is. Felelősségünknek tartjuk, hogy megmutassuk a napjainkban zajló változásokat, erősítsük a digitális kompetenciákat, és megtanítsuk diákjainkat arra, hogyan ismerjék fel és kerüljék el az online tér veszélyeit.

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Április 9-én, kedden olyan előadáson vettünk részt, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szakértője, Krnács András úr tartott. Az előadó közvetlensége, informatikai tudása és az ismertetett tudásanyag folyamatosan lekötötte tanulóink figyelmét. Beszélgettünk az internet veszélyeiről, kiemelten az internetes zaklatásról és a tudatos internethasználatról. Jó tanácsként megtudtuk: Gondolkodj, mielőtt nyilvánossá teszel a neten valamit, hiszen az internet nem felejt. Segítséget kaptunk azzal kapcsolatban is, hogyan lehet helyrehozni, ha valami balul sül el, vagy hová lehet fordulni, ha veszélyben érzi valaki magát. Előadónk rendkívül felkészült volt, minden korcsoporttal megtalálta a közös hangot. Köszönjük szépen a hasznos információkat és a meglepetésajándékokat is!

    Szerdán, április 10-én a már törzsvendégnek számító Szilágyi Ilona rendőr százados látogatott el hozzánk. Előadásának témája: Online csalások! Ez továbbra is az a téma, amelyről nem lehet eleget beszélni! Számos példával fűszerezve az alábbi területek kerültek reflektorfénybe: az online társkeresés és chatezés veszélyei; a közösségi médiába feltöltött képek tartalmának büntetőjogi következményei; újszerű csalások e-maileken és telefonos hívásokon keresztül történő terjedése. Végül, de nem utolsósorban, fontos elemként előkerült az online bántalmazások kiapadhatatlan témaköre. Az előadás végén diákjaink őket érdeklő kérdésekről beszélgettek előadónkkal. Köszönjük a színvonalas programot, a hasznos gondolatokat!

    Csütörtökön, április 11-én Orvos Zita mentálhigiénés szakember interaktív előadását hallgattuk meg. Témája: „Küzdjünk együtt az utcai zaklatások ellen!” Egy bűnmegelőzési kampányban vehettünk részt, amelynek célja: Tanuljuk meg észrevenni a zaklatásokat, és tanuljunk meg megfelelően reagálni rájuk! Megtudtuk, ha bennünket ér zaklatás, akkor hogyan kezeljük azt úgy, hogy ne legyen ránk negatív hatással!

    Világunk csodálatos, de veszélyes hely. Meg kell tanulnunk kiigazodni benne! Ez halmozottan igaz a digitális térre is. Ki kell aknáznunk lehetőségeit, de ismernünk kell veszélyeit, buktatóit is! E cél elérésében nyújt nagy segítséget és lehetőséget a digitális témahét is. Munkánk nem ért véget! Találkozzunk egy év múlva! Ugyanekkor, ugyanitt!

    Bikfalvi Etelka, Plavecz Zoltán

    GALÉRIA

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    20240411_162946.jpg
    20240410_163048.jpg
    20240409_162944.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum szervezésében.

    2024. ápr. 3.
    Intézmény
    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Március 12-én másodszor rendeztük meg a hagyományteremtő szándékkal létrehozott kollégiumok közötti fekvenyomó versenyt. Az ebédlőben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan nagy volt az érdeklődés.

    2024. márc. 14.
    A jubiláló Pénz7 rendezvényei aVízmű kollégiumában

    A jubiláló Pénz7 rendezvényei aVízmű kollégiumában

    Kollégiumunkban idén az immár 10. alkalommal zajló Pénz7 egyik kiemelt témaköre volt a Pénzügyi biztonság a kibertérben. A téma aktualitása vitathatatlan: mind felnőttek, mind diákok rendszeresen használják a digitális fizetőeszközöket külföldi vagy belföldi vásárlások alkalmával, ami nem kevés veszélyt rejt magában.

    2024. márc. 13.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Békéscsabai Szakképzési Centrum

        5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

      • Telefon: 66/441-314

        E-mail: centrum@bszc.hu

        OM azonosító: 203029

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000209


      2024Békéscsabai Szakképzési Centrum