Ugrás a fő tartalomra

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.


66/441-314

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 28.

    Farsang a kollégiumban

    Nagy várakozás előzte meg a kollégiumi diákönkormányzat hagyományos farsangját. E napon délután 15 órától a hagyományőrzés jegyében, csőröge fánkot sütöttek a lányok a reformkonyhán. A finomság az idén is nagyon gyorsan elfogyott.

    Farsang a kollégiumban

    A társasjátékpartira a fiúklub és az ebédlő játszó diákokkal telt meg. A nyertesek egy- egy tombolát kaptak ajándékba.

    A fiúklubban a programra megalakult csapatok megnéztek egy, a nyíregyházi televízió által Baloghné Szűcs Zsuzsannával készített interjút. Ebben megemlékeztek a Szatmárban és Panyolán felelevenített farsangi szokásokról. (https://www.youtube.com/watch?v=a0nGCSISvrI  Szieszta- Farsangi népszokások) Az itt hallottakat egy rövid kvízjáték során idézhették vissza a résztvevők. Ennek nyertesei szintén tombolát kaptak ajándékba.

    Vacsora után a jelmezesek felvonulása és értékelése következett. Hosszú idő óta először több csoportos jelmez is megjelent az értékelésre. A beöltözések és a bemutatkozások nagyon ötletesek voltak. Megjelent többek között egy csapat kéményseprő, hogy sok szerencsét hozzon a kollégium lakóinak. Nagy „riadalmat” okozott az L/3. csoport kalóz csapata, de az utánuk következő pap és a sejk megnyugvásra szólítottak fel bennünket. A jutalmat, az óriás pizzát a 3/2. csoport, az „Olymposz hegy arisztokratái” című produkciója szerezte meg.

    Az est fénypontja a tombolasorsolás volt, ahol közel 100 ajándék talált gazdára. A legnagyobb örömet azonban idén is az óriás pizza, WC papír, „Szabad sziló” kártyák és „22 órás kimenőkártyák” megnyerése jelentette.

    Zárásként diszkóval koronáztuk meg az estét. A zenét Füleki Barnabás szolgáltatta. A műsorvezető Báthory Petra (Hamupipőke) és Kovács Ágnes (Csipkerózsika) volt.

    Jó hangulatban telt a délután és az este. A DÖK-tagok a program összeállításában és lebonyolításban is tevékenyen részt vettek.

    Köszönöm a segítő közreműködést a diákönkormányzat tagjainak és a tanár kollégáknak is!

    Varga Sándorné
    DÖK munkáját segítő tanár

    GALÉRIA

    Farsang a kollégiumban

    20240221_192248.jpg
    20240221_192531.jpg
    20240221_193501.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Ismét eltelt egy év, ismét itt a digitális témahét! E rövid időszakban, digitális világunkban lényeges és meghatározó változások történtek. Gondoljunk csak a mesterséges intelligencia térnyerésére, az online csalások futótűzszerű terjedésére! Mindezek sokak mindennapjait változtatták meg. E jelenségek bizony hatással vannak tanulóink életére és lelki folyamataira is. Felelősségünknek tartjuk, hogy megmutassuk a napjainkban zajló változásokat, erősítsük a digitális kompetenciákat, és megtanítsuk diákjainkat arra, hogyan ismerjék fel és kerüljék el az online tér veszélyeit.

    2024. ápr. 16.
    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum szervezésében.

    2024. ápr. 3.
    Intézmény
    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Március 12-én másodszor rendeztük meg a hagyományteremtő szándékkal létrehozott kollégiumok közötti fekvenyomó versenyt. Az ebédlőben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan nagy volt az érdeklődés.

    2024. márc. 14.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Békéscsabai Szakképzési Centrum

        5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

      • Telefon: 66/441-314

        E-mail: centrum@bszc.hu

        OM azonosító: 203029

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000209


      2024Békéscsabai Szakképzési Centrum