Ugrás a fő tartalomra

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.


66/441-314

Széchenyi 2020

Hírek


2023. dec. 5.

    Úton a klímasemlegesség felé - fókuszban a felnőttképzés

    Harmadik workshopját rendezte meg a ConstructSkills4LIFE projekt 2023. november 15-én a Magyar Mérnöki Kamaránál.

    Úton a klímasemlegesség felé - fókuszban a felnőttképzés

    A projektet megvalósító öt konzorciumi tag (ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., GEONARDO KÖRNYEZETVÉDELMI Kft., Békéscsabai Szakképzési Centrum, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség) mellett, az eseményen megjelentek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara képviselői, valamint az építőipar, és az építőiparhoz kapcsolódó képzésben érintett szervezeteket felölelő Nemzeti Platform szakértői.

    A workshop célja az volt, hogy a felnőttképzés hazai helyzetéről, lehetőségeiről, nehézségeiről, jelenlegi tendenciákról egy alapos, tapasztalatokon alapuló képet kapjanak a konzorcium tagjai a projekt intézkedéseinek kialakításához. A konzorcium egyrészt egy olyan helyzetértékelést készít, mellyel világos képet kap a magyar építőipari szektor jelenlegi helyzetéről, kihívásairól, a megfelelő szaktudással rendelkező kék- és fehérgalléros munkavállalók esetleges mennyiségi és minőségi hiányosságairól és képzési lehetőségeiről. Másrészt, erre az értékelésre alapozva, szakértői csoportok és a Nemzeti Platform tagjaival közösen, workshopok formájában egy olyan Útitervet dolgoz ki, mely építőipari és képzési javalatokat tartalmaz annak érdekében, hogy választ adjon a kihívásokra és feltárt hiányosságokra, ezzel is elősegítve az építőipari szektor fejlődését, különösen a tiszta energiára való átállás, körforgásos gazdaság, digitalizáció, szakmai ismeretek fejlesztése, és beltéri levegő egészségre gyakorolt hatásának tekintetében.

    Az előadók a hazai felnőttképzés meghatározó szereplői voltak, ezért az ő látásmódjuk, véleményük meghatározó a projekt céljainak eléréséhez. Ugyanakkor a felnőttképzés olyan szervezetei jelentek meg, akik a nemzeti platform működésének kulcsszereplői. A működő gyakorlatok közül például az MMK készségfejlesztési képzésénél megjelenő klímasemlegesség, általában véve a környezetvédelem és fentarthatóság témái pozitív példát jelenthetnek a klímasemlegesség széleskörű készségfejlesztésében.   A workshop résztvevői továbbá egyetértettek abban, hogy a bevezetés alatt álló mikrótanúsítványi rendszer megoldás lehet az újonnan megjelenő témakörök beemelésére, a szükséges készségfejlesztés  megvalósítására.

    A projekt következő workshopjának házigazdája 2024 januárjában a Békéscsabai Szakképzési Centrum lesz, ahol ezúttal a szakképzés kerül a fókuszba.

    GALÉRIA

    Úton a klímasemlegesség felé - fókuszban a felnőttképzés

    01.jpg
    04.jpg
    03.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Közgés sikerek a Luca Pacioli Középiskolás Versenyen

    Közgés sikerek a Luca Pacioli Középiskolás Versenyen

    A Luca Pacioli Egyesület idén is megrendezte a Kárpát-medencében tanuló magyar középiskolások körében a Luca Pacioli Középiskolás Versenyt, melynek központjában a gyakorlati közgazdasági ismeretek fejlesztése áll.

    2024. máj. 7.
    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Ismét eltelt egy év, ismét itt a digitális témahét! E rövid időszakban, digitális világunkban lényeges és meghatározó változások történtek. Gondoljunk csak a mesterséges intelligencia térnyerésére, az online csalások futótűzszerű terjedésére! Mindezek sokak mindennapjait változtatták meg. E jelenségek bizony hatással vannak tanulóink életére és lelki folyamataira is. Felelősségünknek tartjuk, hogy megmutassuk a napjainkban zajló változásokat, erősítsük a digitális kompetenciákat, és megtanítsuk diákjainkat arra, hogyan ismerjék fel és kerüljék el az online tér veszélyeit.

    2024. ápr. 16.
    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum szervezésében.

    2024. ápr. 3.
    Intézmény


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Békéscsabai Szakképzési Centrum

        5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

      • Telefon: 66/441-314

        E-mail: centrum@bszc.hu

        OM azonosító: 203029

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000209


      2024Békéscsabai Szakképzési Centrum